RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Журналіст повідомив про спроби людей з оточення Януковича захопити американський золотодобувний об'єкт в Закарпатті

За спробами рейдерського захоплення американського об’єкту Avellana Gold у Мужієві Закарпатської області стоять рейдери з корупційними зв’язками з оточення Януковича.

Про це у блозі на сайті "Цензор.нет" пише журналіст Дмитро Марунич.

Замовниками спроб захоплення підприємства, в яке інвестувала компанія Avellana Gold, на його думку, є група рейдерів, яка прикривається вивіскою “британської” фірмиGofer Mining PLC, а насправді пов’язана з оточенням Януковича. Мається на увазі Олександр Маштепа та його, за даними публікації, співвласники у фірмах Gofer Mining PLC и Cengart Inc. росіянин Гаврилов, якого ще у 90-і роки видворили з Польщі через підозру у шпигуванні та який змінив прізвище на Колпіді, а також фігурант сайту "Миротворець" - поплічник донецьких сепаратистів Дмитро Зайцев.

Журналіст наводить посилання та скріншоти з британських реєстрів, що підтверджують, за його словами, ознаки фіктивності Gofer Mining. Вони заявляють, що входять до конгломерату компаній Barclays Plc., крупними акціонерами якої є товариство Grosvenor Barclay LLP. Проте до Джеймса Гросвенора – члена британської королівської родини та Роберта Барклая з клану Барклайз, як і до баронеси Мішель Моне стосунку ця компанія не має. А надана інформація свідчить лише про співзвучні британські прізвища та людей, чиї імена та дати народження не збігаються з титулованими підданими Британської Корони.

Дмитро Марунич наводить також фотографії невеликого рекламного оголошення з всесвітньо відомої газети TIMES, у котрому представники Gofer Mining PLC іменують себе афільованою структурою відомого у Великобританії та світі банку Barclays та конгломерату з однойменною назвою. Водночас знизу в оголошенні раніше наводять посилання на сайт, якого навіть станом на 13 серпня 2019 року немає: gofermining.com, а сама Gofer Mining PLC в Україні посилалась на це рекламне повідомлення як на реліз, хоча надруковане воно серед рекламних оголошень, а не у бізнес-рубриці.

Директор компанії – Олександр Маштепа, згадуваний в українських ЗМІ у зв’язку з рейдерським захопленням київського універмагу “Україна” разом з Едуардом Ставицьким, розшукуваним мільярдером-схемником з оточення Януковича. Стверджується також, що Маштепа мав стосунок до банкрутства підприємства "Закарпатполіметали".

На думку блогера, Олександр Маштепа та Gofer Mining PLC намагаються здійснити захоплення фабрики Avellana Gold у Мужієві з метою “гарантовано “убити” підприємство Avellana Gold, щоб жоден інвестор більше не пробував розробляти надра.

Фірма Avellana Gold, яка раніше повідомила про завершення будівництва гірничорудної фабрики в Мужієві (загальна сума інвестицій складе 140 млн. дол.), у травні-червні 2019 року та про спроби рейдерського захоплення цієї фабрики з боку сторонніх осіб, що пов’язані з фірмами Cengart та Gofer. До того ж, директор Avellana Gold американець Браян Севедж висловив припущення, що такій рейдерській атаці «можуть сприяти окремі чиновники Міністерства економічного розвитку та торгівлі України».

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика
Теги: