RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.55
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.55
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

Всі новини

В Україні терміново припиняє роботу посольство Ізраїлю: що відбувається

З 30 жовтня 2019 року посольство Ізраїлю в Україні не надаватиме консульських послуг через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які діяли впродовж кількох десятиліть.

Про це повідомляє прес-служба посольства на своїй сторінці Facebook.

"Через рішення Міністерства фінансів Ізраїлю порушити домовленості, які були узгоджені та підписані Генеральним директором Міністерства фінансів 21 липня 2019 року, та застосувати однобічну процедуру, яка змінює протокол, який був у протягом кількох десятиліть, ми змушені закрити дипломатичну місію. Консульські послуги не надаватимуться, і ніхто не матиме права в'їхати до посольства / консульства", - йдеться у повідовмленні.

Крім того, у зверненні наголошується, що рішення Міністерства фінансів не залишає іншого вибору, як вжити вищезазначених заходів, оскільки життєвим інтересам держави Ізраїль завдана шкода.

"Ми сподіваємось, що ця криза буде вирішена якнайшвидше" - додають у повідомленні.

Варто відзначити, що причиною такого рішення посольства стало стягнення Міністерством фінансів Ізраїлю податку з представницьких витрат дипломатів, не підкріплених квитанціями. У спільній заяві робочих комітетів МЗС і Міноборони, поширеній ввечері в понеділок, 29 жовтня, цей крок охарактеризований як серйозний удар по заробітку ізраїльських дипломатичних і військових представників.

Як повідомляв "Апостроф", 19 серпня, президент України Володимир Зеленський і прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху досягли важливих домовленостей по співпраці між країнами.