RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

З'явилася реакція Заходу на повернення Росією українських кораблів

В Євросоюзі і НАТО прокоментували виконання Росією наказу Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року про повернення захоплених українських суден.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на відповідь представництва ЄС в Україні на запит "Європейської правди".

"Три українські військово-морські судна, захоплені російськими прикордонниками під час ескалації в Керченській протоці 25 листопада 2018, були повернуті в Україну на підставі домовленості між Росією та Україною. Це сталося з великим запізненням. ЄС неодноразово підкреслював, що Росії потрібно виконувати наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 і повернути захоплені судна України ", - сказано у відповіді дипломатичного представництва ЄС.

Крім того, європейські дипломати висловили сподівання, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний проїзд до Азовського моря, згідно з міжнародним правом.

Генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберґ під час прес конференції перед дводенним засіданням міністрів закордонних справ країн-членів НАТО в Брюсселі також привітав повернення захоплених українських кораблів.

"Це те, що Росія повинна була зробити вже давно. Це також відповідає російським зобов'язанням", - підкреслив Столтенберґ, відповідаючи на питання журналістів.

Як повідомляв "Апостроф", захоплені в Керченській протоці в кінці 2018 року кораблі ВМС України прибудуть на територію країни 20 або 21 листопада.