RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Про що Україна домовилася з "Газпромом": опубліковано документ

У мережі опублікували протокол зустрічі НАК "Нафтогаз України" та ПАТ "Газпром" , де йдеться про умови транзиту блакитного палива.

Документ з'явився на сайті Урядового порталу.

Це - чотири сторінки друкованого тексту двосторонніх угод. Вони скріплені підписами віце-президента Європейської комісії Мароша Шефчовича, помічника Президента України Андрія Єрмака, віце-прем'єр міністра України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Дмитра Кулеби, міністра енергетики й охорони навколишнього середовища України Олексія Оржеля, заступника голови уряду РФ Дмитра Козака та міністра енергетики РФ Олександра Новака.

Протокол також підписали представник від "Газпрому" Олексій Міллер, представник від "Нафтогазу України" Юрій Вітренко та представник від "Оператора газотранспортної системи України" Сергій Макогон.

Нагадаємо, що в ході переговорів також було вирішено, що Росія виплатить Україні близько 3 мільярдів доларів за рішенням арбітражу Стокгольма по транзитному контракту 2009 року. Сума повинна бути виплачена до кінця 2019 року. У відповідь на це Україна відмовиться від інших претензій до "Газпрому" з відшкодування коштів.

Як повідомляв "Апостроф" раніше, Росія, Україна і Єврокомісія досягли принципової угоди щодо газу. Про це заявив 19 грудня віце-президент Єврокомісії Марош Шефчович.