RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Жахлива країна без майбутнього: російський публіцист попросив притулку в Україні

Відомий російський публіцист, в'язень Кремля Борис Стомахін звернувся в Державну міграційну службу України з проханням про політичний притулок, бо Росія, за його словами, стала "жахливою країною", в якій "неможливо жити".

Про це Стомахін повідомив на прес-конференції в Києві.

Російський публіцист, який 12 років просидів в місцях позбавлення волі в Росії за відстоювання своєї політичної позиції, розраховує на позитивну відповідь на своє прохання про політичний притулок.

"Я просидів два терміни: п'ять, потім - сім років. У мене було три політичних вироки", - заявив Стомахін, стверджуючи, що якби він залишився в Росії, його б знову посадили до в'язниці.

Колишній політв'язень назвав Росію "жахливою країною", в якій "неможливо жити" і зробив песимістичний прогноз щодо майбутнього російської держави.

"Я сподіваюся, що кінець цього століття вже не застане Російську Федерацію як єдину державу. Я думаю, що її чекає розпад. Всі імперії, що існували в історії, розпалися. Ось ця залишилася остання", - підкреслив він.

Борис Стомахін також повідомив, що буде отримувати українське громадянство, запевнивши, що хоча не говорить по-українськи, але добре розуміє мову.

Крім того, публіцист нагадав, що 2004 року він уже просив в Україні політичного притулку, але тоді йому відмовили. Після повернення в Росію він перебував в розшуку, був заарештований в 2006 році і отримав перший термін.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишній лідер Демократичної партії Молдови Володимир Плахотнюк, який залишив країну після зміни влади, подав клопотання про надання політичного притулку в США і в Україні.