RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У Росії дітей в школах годували падаллю: подробиці моторошного скандалу

У російському місті Тольятті в дитячих садах і школах дітей годували гнилим м'ясом хворих тварин: такі результати дала перевірка правоохоронців і ветеринарних служб.

Про це повідомляє портал "Новини Тольятті".

Перша інформація по гнилому м'ясі в їдальнях з'явилася в соціальних мережах. Однак пізніше її підтвердили і офіційні джерела, в тому числі обраний від Самари депутат Держдуми Олександр Хінштейн.

"Уточнив. На жаль, це правда. Факти поставок м'яса невідомого походження в школи і дитсадки розкрилися в ході перевірок, ініційованих обласною владою", - написав він на своїй сторінці в Twitter.

За даними журналістів, оперативники вилучили понад 50 тонн м'яса невідомого походження без документів, з ознаками гниття і хвороб. Імовірно, в селах і селах сусідніх областей купувалося м'ясо полеглих тварин, яке вже майже розклалося та підлягало похованню в скотомогильниках. Потім продукцію розділяли, вимочували в оцтовій кислоти, спеціальних хімічних розчинах і приправах для усунення неприємного запаху, а потім заморожували для поставки в дитячі сади і школи Тольятті.

Займалися поставками підприємства ТОВ "М'ясна провінція" і ТОВ "М'ясний провіант".

Також повідомляється, що експертиза виявила в м'ясі наявність трупної отрути, кишкової палички та інших небезпечних інфекцій.

За даним фактом порушено кримінальну справу.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Росії співробітники МВС "вчилися" розганяти мітинги на школярах.