RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Працювала в Брюсселі і Москві: що відомо про нову главу посольства США в Україні

Після закінчення місії Вільяма Тейлора Посольство США в Україні тимчасово очолила Христина Квін, яка записала перше відеозвернення і висловила підтримку Україні і її шляху до Європи.

Ролик опублікували на офіційному YouTube-каналі Посольства США в Києві.

"Привіт і з Новим роком! Мене звуть Христина Квін, і для мене честь працювати тимчасово повіреним у справах США в Україні. Я перебуваю в Україні вже шість місяців на посаді глави Місії США в Україні. Мені було приємно познайомитися з людьми під час перебування в Києві та подорожей в такі міста, як Львів і Дніпро. Я із захопленням зустрічаю нові виклики і велику відповідальність на посаді керівника команди Посольства США в Україні", - сказала дипломат.

Квін підкреслила, що американська сторона тісно співпрацює з українськими партнерами заради просування загальних цілей.

"У той час, коли керівництво Посольства змінюється, наша політика міцної підтримки України залишається стабільною. Команда нашого посольства і надалі буде працювати в тісному партнерстві з українським урядом і громадянським суспільством, підтримуючи територіальну цілісність і суверенітет України, а також реформи, які допоможуть країні стати процвітаючою і побудувати своє європейське майбутнє", - підкреслила вона.

Крім того, вона зазначила, що Україна досягла значного прогресу за той короткий час, який Квін знаходиться на її території. В кінці звернення вона пообіцяла, що буде працювати над тим, щоб підтримка надавалася і далі.

"Я з нетерпінням чекаю співпраці з колегами в Києві і Вашингтоні, а також з нашими українськими партнерами заради подальшого зміцнення наших відносин. Спасибі!" - підсумувала Квін.

Крістіна Квін народилася і виросла в Каліфорнії, за освітою політолог, магістр стратегічних досліджень Військового коледжу армії США. Почала кар'єру дипломата в 1992 році на посаді співробітника консульства в Парижі. Ще раніше працювала в Таїланді і Британії, в Москві і Брюсселі.

До приїзду в Україну працювала в посольстві США в Парижі в якості заступника глави місії і радника з економічних питань.

Крістіна Квін вже була повіреною у справах США в Україні - після скандального звільнення посла Марі Йованович.

Нагадаємо, що закордонний тур державного секретаря США Майка Помпео, в рамках якого він повинен був відвідати в тому числі і Україну, було скасовано.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: Політика