RU  UA  EN

Середа, 17 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

У Росії вказали на загрозу початку нової світової війни і назвали причини

Після вбивства іранського генерала Касема Сулеймані з'явилася загроза початку нової світової війни, так як багато потенційних її учасників готові проводити агресивно-безвідповідальну політику.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" заявив російський військовий оглядач Павло Фельгенгауер.

"Є ймовірність ескалації. Чи не означає, що вона точно відбудеться, але це ймовірно. Виникла дуже вибухонебезпечна ситуація, оскільки внутрішньополітичні причини багатьох потенційних учасників конфлікту говорять про їхню готовність проводити агресивно-безвідповідальну політику. Небезпека досить істотна. Ескалація, яка вже зараз відбувається, носить досить неприємний характер. Американські аналітики цього не розуміють, але є можливість втягування туди Росії, якщо конфлікт пошириться на Сирію і Ізраїль, а він пошириться. Те, що ескалація продовжиться - це практично точно. Але на якому рівні вона зупиниться і зупиниться - ось це питання", - зазначив він.

За словами оглядача, справа може навіть дійти і до ядерної війни із застосуванням стратегічної зброї. Експерт вважає, що уникнути цього допоможе деескалація, хоча насправді ситуація зараз дуже небезпечна.

"Проблема в тому, що ескалація має багатосторонній характер. У іранського режиму є дуже серйозні внутрішньополітичні проблеми. У російського, в основному, звичайно, економічні. І урядам обох країн визнавати свою провину з різних причин дуже не хочеться, а то і не можеться. В іранській правлячій еліті є розкол, йдуть постійні сварки, а остаточні накази видає майже 80-річний Алі Хаменеї, адекватність якого теж викликає певні сумніви", - додав він.

Експерт додав, що також у нього викликає сумніви адекватність ізраїльського прем'єра Беньяміна Нетаньяху, який "готовий зробити все що завгодно, щоб стати героєм і виграти вибори 2 березня".

"Трамп теж боїться, що якщо він не виграє вибори, то його посадять", - додав він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Навколо Ірану - небезпечна ескалація, є ризики для України - Фельгенгауер