RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Вирішальний момент для Зеленського: названо три ключові причини для звільнення Гончарука

17 січня прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав заяву про відставку, що значно погіршило ситуацію для президента України Володимира Зеленського.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться в матеріалі видання "Хвиля".

Автор статті зазначає, що зараз є три причини, щоб звільнити Гончарука негайно. Перша з них - втрата управління державою.

"Відставка Гончарука означає втрату легітимності і керованості в очах державного апарату. Для державних чиновників обзивання президента "безглуздим" і "з туманом в голові" означає його слабкість ... Після цього очікувати ефективного виконання рішень - просто неможливо", - відзначає автор.

Другою причиною він називає можливу політичну кризу в країні.

"Відставка Гончарука спровокує серйозну кризу. Після його заяв про "профанство", "відсутність плану економічної політики" і т. д ... Будь-які його ініціативи будуть викликати сміх, презирство і знущання ... Зеленський буде змушений постійно тиснути на депутатів або в кінці кінців піти на дострокові парламентські вибори", - пише автор.

Останньою причиною для відставки в статті називають перенесення політичної відповідальності.

"Відставка Гончарука означає, що всю відповідальність за подальші економічні провали бере на себе Зеленський. А провали будуть серйозні, і саме їх обговорювали учасники записів. Звинуватити в цьому Гончарука буде неможливо, оскільки залишаючи "профана" на посаді прем'єр прем'єра, відповідальність за це на себе візьме президент ...

Володимир Зеленський знаходиться в точці, в якій його рішення прямо визначає його майбутнє. Залишивши на посаді прем'єра людину, яка його обзивала і розписувалася в некомпетентності, означає швидкий кінець його правління", - завершив автор публікації.

Як повідомляв "Апостроф", вже з'явилася реакція Офісу президента на заяву Гончарука.