RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

25 квітня

Всі новини

Тільки люди можуть зупинить цю авантюру: Тимошенко висловилася про ринок землі після засідання Ради

Монобільшість у парламенті, протягуючи закон про розпродаж землі, зраджує інтереси та майбутнє українців. Лише спільний спротив небайдужих громадян допоможе протистояти антинародному сценарію.

Про це заявила Голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко під час брифінгу в парламенті.

"Я перебувала у президії Верховної Ради від початку засідання до його завершення лише з однією метою – показати всій країні, що події в парламенті – це не нормальний процес, який нічого спільного з парламентаризмом не має. Я стояла там для того, щоб люди знали, що наша команда і країна проти розпродажу землі під час війни", – наголосила вона.

Тимошенко назвала сьогоднішній розгляд правок до закону фейком. Реального обговорення в залі, на її думку, годі було й чекати, адже остаточний варіант закону давно узгоджено із зовнішніми замовниками за межами України.

"Коли ми у вигляді правок ставили на голосування питання про те, щоб провести всеукраїнський референдум, аби люди могли сказати, чи хочуть продавати землю, – щоразу партія "Слуга народу" голосувала проти. Вони показували, що плюють на народ. Влада не хоче всеукраїнського референдуму, бо добре знає, що мінімум 70% людей проти розпродажу сільськогосподарської землі, особливо іноземним банкам і особливо під час війни", – зазначила політик.

Тимошенко нагадала, що винесені сьогодні на розгляд сесійної зали правки не пройшли належного обговорення на комітеті, пропозиції аграріїв "слуги народу" взагалі проігнорували, а самих же фермерів не пустили до зали.

"Сьогодні вранці на фракцію "Слуга народу" приїхав президент Зеленський. І він до початку цього ганебного засідання "накачував" свою команду, що необхідно обов’язково проголосувати за закон про розпродаж землі. Тому знайте автора цієї біди, яка ось-ось спіткає Україну", – застерегла Тимошенко.

Лідер "Батьківщини" закликала українців не опускати руки та протистояти владному плану: звертатися до депутатів пропрезидентської фракції, збирати місцеві ради та прийти до парламенту в день остаточного ухвалення закону.

"Це боротьба кожного українця проти мафії, проти зовнішнього управління, проти колонізації України через розпродаж сільськогосподарської землі, і в кожного сьогодні є можливість захистити нашу державу. Я прошу всіх повстати, бо іншого шансу зупинити цих «слуг» у нас просто не буде", – резюмувала Тимошенко.