RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Процес буде тривалим: як Рада приймала закон про ринок землі у другий день

7 лютого о Верховній Раді продовжують розглядати поправки до законопроекту 2178-10 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення".

Слідкуйте за подіями в парламенті в онлайн-трансляції "Апострофа". Засідання триватиме до 14:00. Під час вчорашнього засідання депутати розглянули 184 поправки з більш ніж 4000.

16:07 Рада призупинила розгляд законопроєкту - нардепи приступили до розгляду інших питань порядку денного. На сьогодні розглянуто всього 216 поправок із 4018, які надійшли під час підготовки документа до другого читання.

Рада продовжить роботу над законопроєктом наступного пленарного тижня 18 – 21 лютого. Згідно з календарним планом Ради, 10-14 лютого нардепи працюватимуть у комітетах і комісіях.

14:32 Лідер фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в кулуарах парламенту сказав журналістам, що при нинішніх темпах розгляду правок фінальне голосування може відбутися 16-17 квітня.

"Вчора міряли швидкість проходження правок, сьогодні ще доміряємо, але вона ж не прискорюється. Якщо з такою швидкістю будемо рухатися, якщо взяти до уваги, скільки у нас пленарних тижнів, то це трапиться десь 16-17 квітня", - сказав нардеп .

13:50 З урахуванням вчорашнього дня Рада вже розглянула 216 поправок.

11:37 Перший заступник голови фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко на запитання, на скільки може розтягнутися розгляд поправок до земельного законопроєкту, сказав: "Ми вчора рахували, приблизно - від трьох до п'яти пленарних тижнів може розтягнутися", передає "Укрінформ".

"Ми не можемо зараз в умовах, в яких знаходиться Україна, дозволити собі два-три місяці розглядати один законопроєкт", - додав нардеп.

Корнієнко вважає, що наступного пленарного тижня треба вести дискусію щодо того, як далі рухатися щодо законопроєкту.

"Ми ведемо переговори з нашими колегами, намагаємося достукатися до їх свідомості. Але ми вчора побачили, що з фракції "Батьківщина" і з фракції "Опозиційна платформа - За життя", в принципі, така йде технологія, що кожен депутат зачитує своє правки і, фактично, 60 депутатів з ОПЗЖ і близько 20 в "Батьківщині"... тобто 80 виступів ми точно маємо послухати... і 80 разів пан Сольський (голова Комітету з аграрної і земельної політики - ред.) має сказати, що правка відхилена", - зазначив Корнієнко.

Корнієнко також заперечив, що депутати від "Слуги народу" готові йти на поступки в позиції щодо Криму або "торгувати посадами" в обмін на голосування за ринок землі.

11:00 Перед засіданням представники фракції "Слуга народу" чергували біля трибуни і президії Верховної Ради, щоб не допустити блокування з боку опозиції. Так, місце спікера Ради зайняла депутат Єлизавета Богуцька, також "на чергуванні" знаходився скандальний депутат Євген Брагар.

Нагадаємо, що розгляд законопроекту про обіг земель сільськогосподарського призначення у Верховній Раді стало приводом для нових жартів в мережі.