RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Повинні дати Росії шанс: Макрон здивував безглуздою заявою

Президент Франції Еммануель Макрон вважає, що Росії треба дати "стратегічний шанс", незважаючи на те, що вона агресивна і залишиться такою найближчим часом.

Про це він заявив під час виступу на Мюнхенській конференції з безпеки.

Макрон підкреслив, що Росію не можна блокувати або ігнорувати.

"Якщо ви подивитеся на географію, то побачите, що ми змушені щось робити разом... Ми повинні дати росіянам стратегічний шанс, стратегічну перспективу", - сказав французький президент.

Макрон також заявив, що економічні санкції, введені після початку російської агресії проти України, не принесли нічого позитивного ні Росії, ні Європі.

"Санкції не принесли нічого позитивного ні їм, ні нам. І, звичайно, багато чого буде змінюватися. Ми не будемо чекати, поки Росія звернеться до нас. Я просто хотів сказати, що нам необхідно розробити нову стратегію і бути більш рішучими, більш наполегливими в загальному реагуванні на дії Росії. Ми не повинні відходити від своїх позицій, але в той же час необхідно встановити стратегічний діалог. Ситуація, яка є сьогодні, - це найстрашніше: ми не розмовляємо один з одним, повсюдно виникають конфлікти", - сказав він .

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент Франції Еммануель Макрон вважає, що НАТО має більше уваги приділяти боротьбі з тероризмом, а не думати про можливі загрози від Росії.

Нагадаємо, в Страсбурзі, в ході виступу на відкритті осінньої сесії Парламентської асамблеї Ради Європи президент Франції Еммануель Макрон заявив, що підтримує ідею повернення в ПАРЄ російської делегації.