RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

11 травня

Всі новини

Є два варіанти: джерела розповіли, коли і як Рада буде голосувати за "антиколомойський" закон

Верховна Рада України, яка збереться на позачергове засідання в п'ятницю, 10 квітня, крім бюджетного питання, може розглянути законопроект №2571-д "Про вдосконалення деяких механізмів банківської діяльності" (так званий "антиколомойський закон").

Про це "Апострофу" повідомили джерела у фракції "Слуги народу".

За їх словами, є два сценарії голосування по закону про банки - доведеться або міняти регламент, або вносити правки до законопроекту пачками, максимально згрупувавши, щоб проголосувати за документ у найкоротші терміни.

Варто зазначити, що до документу вже подали понад 16 тис. правок. Більше 6 тис. з них вніс виключений з фракції "Слуга народу" народний депутат Антон Поляков.

Більше 1000 поправок подали співголова депутатської групи "За майбутнє" Віктор Бондар (1911) і представники фракції "Слуга народу" Дмитро Чорний (1781), Ольга Василевська-Смаглюк (1689), Олег Дунда (1656), Сергій Демченко (1463) і Олександр Дубинський (1199).

Затягування ухвалення даного закону може бути вигідно олігарху Ігорю Коломойському, який як колишній власник "ПриватБанку" намагається повернути його через суди і отримати компенсацію.

Провал голосування по закону буде означати зрив переговорів з МВФ, головними вимогами якого для відкриття нової трирічної програми для України на $5,5 млрд стали відкриття ринку землі і закон про банки. Також МВФ очікує внесення змін до держбюджету.

Як повідомляв "Апостроф", 30 березня на позачерговому засіданні парламенту законопроект №2571-д був прийнятий у першому читанні. Документ підтримало 267 народних депутатів. Проектом закону пропонується ввести заборону на повернення націоналізованих банків колишнім власникам.