RU  UA  EN

Вівторок, 18 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 червня

Всі новини

В Україні вказали на загрозу появи осередків сепаратизму

Надії на співпрацю з главами ОДА під час карантину, себе не виправдали, тому владі треба було налагоджувати комунікацію з мерами міст.

Таку думку під час відеоконференції "Внутрішньополітичний розвиток України під час і після пандемії коронавірусу" висловив експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

"В Україні існують регіональні політичні режими, прояви яких ми бачимо з мером Черкас, по ситуації в Харкові, в Одесі. Фактично в регіонах є специфічний спосіб організації влади, заснований на тому, що регіональні еліти монополізують ресурси регіону, і таким чином використовують, а далі вже торгуються з центральною владою, щоб отримати певні преференції. Регіональні еліти не рахуючись з центральною владою, здатні змінювати напрямок розвитку регіону, що ми вже бачили", - вважає експерт.

Також, на думку Петренка, реформа децентралізації, яка зараз відбувається, без зміни планової організації управління регіонами може призвести до встановлення недемократичних регіональних режимів: "Це за великим рахунком, може призвести до формування осередків сепаратизму".

Як повідомляв "Апостроф", політичний експерт центру "Софія" Андрій Єрмолаєв в ході конференції акцентував увагу на тому, що влада України намагалася використовувати карантин як антикризову технологію і для побудови більш жорсткої системи управління державними процесами.