RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

8 травня

7 травня

6 травня

Всі новини

Хоче знищити: політолог розповів про "найнебезпечнішу" для Путіна людину в Росії

Російський політолог Дмитро Орєшкін упевнений, що нинішній мер Москви Сергій Собянін може скласти реальну конкуренцію президенту Росії Володимиру Путіну на найближчих виборах.

Про це він розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Інші регіональні начальники прикидаються шлангами, мішками, валянками. Вони намагаються не робити помилки, а тому нічого не роблять. Собянін виявився реальною альтернативою Володимиру Путіну. Якщо будуть президентські вибори, Собянін, зваживши шанси і повіривши в себе, теоретично може стати опонентом нинішнього президента. Але Путін опонентів не терпить, він їх акуратно виводить з гри самим різним набором методів", - розповів він.

За словами політолога, Собяніна з точки зору Путіна треба знищити, бо він небезпечний для всього путінського колективу.

"Якщо його не приберуть, значить ситуація не зовсім підконтрольна Путіну. Але це ми побачимо вже протягом найближчих місяців, до вересня буде більш-менш зрозуміло", - пояснює Орєшкін.

На його думку, Собянін в рейтингу соціальної поваги різко відірвався від Путіна.

"І йому це не пробачать. Ні в тому випадку, якщо він переможе, то є його заходи виявляться успішними - значить, він затьмарив першу особу. І тим більше не пробачать, якщо він програє - і в Москві ситуація почне погіршуватися", - спрогнозував політолог.

При цьому, є один важливий нюанс, який не дозволяє Собяніну зайти в гру.

"У Собяніна поки немає серйозних грошей і ресурсів, в тому числі адміністративних, щоб з Путіним конфліктувати. Регіональні лідери знають, що їх політичне майбутнє залежить від того, як на них подивляться в Москві, і що їх виборці сидять в Кремлі. Тому щоб губернатори збилися в зграю і пред'явили претензії Володимиру Путіну, повинен бути інший рівень особистої незалежності, інший рівень розуміння країни. при Єльцині це було можливо, а при Путіні - вже немає", - резюмує експерт.

Детальніше про вплив коронавірусу на російські еліти читайте в матеріалі "Апострофа": Путін виявився слабенький, у нього з'явився серйозний суперник - Дмитро Орєшкін.