RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 червня

28 червня

Всі новини

Коломойського спіймали на продажах держкомпаніям російського вугілля: спливли скандальні деталі, відео

Підконтрольні олігарху Ігорю Коломойському компанії продавали державним тепловим електростанціям "Центренерго" російське вугілля.

Як повідомляє "Апостроф", про це йдеться в сюжеті Bihus.info.

За дев'ять місяців афілійовані з олігархом фірми "Синтез Ойл", "Нафта Форс", "Рекорд Систем", "Азонекс", які до літа 2019 року не займалися вугіллям, продали "Центренерго" мінімум 1,5 млн тонн палива. Їх маржа посередника, за оцінками журналістів, могла досягти 300 млн гривень.

Продавцями вугілля, яке потрапляло на склади "Центренерго", були фірми таких російських мільярдерів, як Костянтин Струков, Михайло Федяєв, Володимир Грідін, Іскандер Махмудов, Андрій Бокарьов. Також купувалося вугілля у Руслана Ростовцева, якого в 2018 році Forbes назвав спонсором "ДНР".

"Російські вугільні магнати, з яких мінімум один згадується в матеріалах про допомогу "ДНР", - ось з ким швидко налагодили співпрацю компанії з орбіти Коломойського", - йдеться в сюжеті.

Закупівлі російського вугілля на "Центренерго" почалися після приходу на підприємство в.о. гендиректора Володимира Потапенко.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що федеральне велике журі США розслідує звинувачення щодо олігарха Ігоря Коломойського у відмиванні сотень мільйонів доларів в сфері нерухомості в Сполучених Штатах.