RU  UA  EN

Середа, 15 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

Всі новини

Зарубайте собі на носі: Аваков зробив випад у справі Шеремета, згадавши Зеленського, відео

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков різко висловився щодо розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета, заявивши, що ані президент, ані міністр не керують слідством.

Про це Арсен Аваков заявив на прес-конференції в Запоріжжі 12 червня. Відео прес-конференції опублікувала в Facebook заступник директора Департаменту комунікації в МВС України Вікторія Навроцька.

"Президент публічна особа, яка виконує свої повноваження. В Конституції не написано, що він повинен керувати якимось слідством і так далі. Зарубайте собі це на носі. Більш того - і міністр цим не займається. Є матеріали слідства, до яких відповідно до законом під розписку слідчого ми отримуємо доступ. Є ознайомлення ", - сказав міністр.

Він додав, що в даний час в виділеному епізоді у справі Шеремета матеріали відкриті для захисту і передані до суду.

Як повідомляв "Апостроф", недавно Володимир Зеленський заявив, що чекає від Авакова результатів у справах про вбивства активістки Катерини Гандзюк і журналіста Павла Шеремета. Він також розповів, чому не відправляє його у відставку.

Також повідомлялося, що Володимир Зеленський в травні заявив, що якщо підозрювані у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета виявляться невинні, то ті, хто довів справу до суду будуть нести відповідальність.