RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

Україна відмовиться від компенсації за анексію Криму Росією: названо причину

Україна не зацікавлена в компенсаційних виплатах від Росії за анексію Криму, оскільки це суперечить стратегії України, яка наполягає на поверненні РФ незаконно захопленого півострова.

Як повідомляє "Апостроф", про це заявив глава Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба виданню "Крим.Реаліі" .

"А ви хочете, щоб ми визнали незаконну окупацію, попросили собі компенсацію за це? Або як? Типу - заплатите гроші і все буде нормально? Ні! Стратегія зовсім інша. Ми так і говоримо, що відбувається тимчасова незаконна окупація. Підкреслюючи, що це тимчасове явище, воно незаконне і що це окупація за міжнародним правом. Це стартова позиція, з якою ми працюємо над тим, щоб в кінцевому підсумку ця окупація припинилася", - пояснив Кулеба.

Він уточнив, що окремі компанії мають право судитися. Для України дуже важливо, щоб в судових процесах жодним чином не визнавалася юрисдикція Російської Федерації в ширшому статусі, ніж статус держави-окупанта.

"Але наше ключове завдання, моє ключове завдання, як представника МЗС, це тримати ось цю рамку - тимчасова незаконна окупація", - резюмував міністр.

Як повідомляв "Апостроф", раніше головний консультант відділу військової і військово-економічної політики Національного інституту стратегічних досліджень Микола Белесков заявив, що Росія не відмовилася від створення сухопутного коридору в окупований Крим, не виключено повномасштабний наступ військових РФ.