RU  UA  EN

Субота, 21 вересня
  • НБУ:USD 41.05
  • НБУ:EUR 45.60
НБУ:USD  41.05
Політика

Новини

21 вересня

Всі новини

Скандальний "слуга народу" запропонував провести вибори на окупованій території

Народний депутат від президентської партії "Слуга народу" Богдан Яременко заявив, що підтримує проведення місцевих виборів по всій території України. Йдеться також про окремі райони окупованого Донбасу (ОРДЛО) і анексований Крим.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Яременко прокоментував вимогу Росії про скасування постанови Верховної Ради про проведення місцевих виборів у 2020 році і заявив, що жодна постанова Верховної Ради не має відповідати Мінським домовленостям, оскільки вони не ратифіковані парламентом.

"У Мінських домовленостях немає нічого про місцеві вибори в Україні в 2020 році. Згадки про вибори там є відносно 2015 року. Це рік, коли Росія порушила Мінські домовленості в частині зміни лінії розмежування в районі Дебальцево", - написав він.

Однак, поряд з цим, нардеп не виключив можливості проведення виборів на окупованих територіях.

"Але переговори - так переговори: особисто я не проти місцевих виборів на всій території України. Включаючи Донбас і Крим", - додав нардеп.

Нагадаємо, в ефірі Апостроф TV 20 серпня глава ТКГ з української сторони Леонід Кравчук пояснив, що він звернувся до Верховної Ради з проханням змінити постанову щодо проведення місцевих виборів 25 жовтня, оскільки без цього рішення інші сторони блокують переговори в Мінську.