RU  UA

Пожежа на військовому полігоні, підозра Юрченку та резолюція щодо Білорусі - головні новини 17 вересня

Пожежа на військовому полігоні на Київщині, вручення підозри про хабарництво нардепові Юрченку, ухвалення Європарламентом резолюції щодо Білорусі та новий закон про розвідку. Про це і не тільки - у підсумковому випуску новин на Апостроф TV.

На Київщині горить військовий полігон

На Київщині у селі Дівички на військовому полігоні здійнялася пожежа. Пожежники вже більше восьми годин намагаються загасити вогонь. До боротьби з пожежею долучили також більше сотні військових. Мешканців військового містечка просять зберігати спокій, дотримуватися правил протипожежної безпеки і не виходити з дому.

Юрченку вручили підозру в отриманні хабара

Народному депутату, який ще донедавна був представником партії "Слуга народу", вручили повідомлення про підозру в отриманні хабара. Повідомили політика про це представники НАБУ та САП. Подію вже прокоментували генеральна прокурорка Ірина Венедіктова та президент Володимир Зеленський. Очільник держави написав у своєму Telegram-каналі, що обіцяв карати всіх, хто бере хабарі та краде, тому винятків з цього правила не буде ні для кого.

Європарламент ухвалив резолюцію щодо Білорусі

Європейський парламент офіційно не визнав результати президентських виборів у Білорусі. Утім, парламентарі вважають Координаційну раду представницьким органом білоруського народу. Саме про це йдеться в резолюції щодо Білорусі, яку ухвалив Європарламент. Документ підтримала абсолютна більшість, а це понад 500 євродепутатів.

Закон про розвідку

Верховна Рада ухвалила закон про розвідку. Документ має регулювати діяльність розвідників. Текст закону викликав неабияке обговорення: його вважають антиєвропейським та навіть зрадницьким. Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що документ є проривним та розроблявся згідно зі стандартами НАТО.