RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

20 травня

Всі новини

Чи треба захищати Україну? Екс-міністр різко відреагував на опитування від Зеленського

Колишній міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко вважає, що повертатися до теми Будапештського меморандуму треба було в 2014 році, коли на Донбасі відбувалася гостра фаза конфлікту.

Таку думку він висловив в коментарі "Апострофу" з приводу одного з питань всеукраїнського опитування, яке ініціював президент Володимир Зеленський під час проведення місцевих виборів 25 жовтня.

Екс-міністр висловив своє здивування тим, що це питання виноситися зараз на обговорення. За його словами, очевидно, що без додаткових "консультацій" з народом України влада повинна робити все можливе для того, щоб максимально задіяти цей інструмент для захисту інтересів України в цей непростий період.

"Давайте будемо взагалі питати, чи треба захищати Україну, чи треба взагалі задіювати збройні сили для того, щоб захищати Україну? Я не розумію суть і зміст цього питання", - зауважив він.

Костянтин Грищенко підкреслив безглуздість цього заходу.

"Мало хто буде проти того, щоб будь-яким способом застосовувати найефективніші положення Будапештського меморандуму. Так треба його просто застосовувати, а не вдаватися до якогось піар-ходу", - вважає колишній міністр закордонних справ.

Як повідомляв "Апостроф", на сайті президента України зареєстрована петиція про внесення в всеукраїнське опитування від Зеленського "шостого питання", який стосується діяльності самого глави держави.