RU  UA

Чого чекати Путіну від Байдена: американський історик назвав больові точки відносин між країнами

Новий президент США Джо Байден, який у середу, 20 січня, офіційно вступив на посаду, продовжить санкційну політику проти Російської Федерації і буде намагатися у цьому питання заручитися підтримкою з боку європейських партнерів.

Про це заявив в ефірі програми "Розклад Кулініча" на Апостроф TV американський історик, політолог, поет, письменник Олександр Джон Мотиль.

За його словами, поки що не варто очікувати радикальних змін у політиці США щодо Росії за президентства Джозефа Байдена, однак все залежатиме від президента РФ Путіна.

"Очікувати нових більш масштабних санкцій щодо Росії можна в тому випадку, якщо Путін наважиться на якісь агресивні дії щодо сусідніх країн чи піде на жорсткі репресії всередині країни щодо опозиції. Скажімо, арешт Навального стане лакмусовим папірцем для російської влади і самого Путіна. Арешт Навального на серйозний термін може, звичайно, стати приводом для нових санкцій проти Росії", - зазначив Мотиль.

В цілому, за словами експерта, для США посилювати санкції без підтримки Європи складно.

"Одна з головних цілей для Байдена - виправлення стосунків з Європою, які погіршилися за останніх чотири роки. Повинно бути відновлено трансатлантичне співробітництво, яке було втрачено, що є важливим. Європейці ставляться скептично до санкцій проти РФ, особливо, німці. Переконати їх на посилення санкцій дуже важко, але вони погоджуються на продовження існуючих санкцій", - пояснив Мотиль.

Нагадаємо, американський історик, політолог, поет, письменник Олександр Джон Мотиль в ефірі Апостроф TV висловив думку, що новий президент США Джо Байден продовжить політику свого попередника Дональда Трампа щодо України.