RU  UA

Екс-депутат розповів про велику кількість агентів Кремля в керівництві України

Багато політиків в Україні готові торгувати інтересами своєї країни, і в цьому полягає проблема української політичної еліти, яка насичена російськими агентами і агентами впливу.

Про це у програмі Роксани Руно на Апостроф ТV "Всьо по бєспрєдєлу Лайт" розповів екс-депутат Держдуми (2007 - 2016 роки), громадянин України (з 2019 року) Ілля Пономарьов.

"В Україні є дуже багато російських агентів, які присутні у Верховній Раді, в вищих ешелонах влади. Вони переймаються виключно власними інтересами і ними дуже легко маніпулювати - починаючи від попереднього президента, закінчуючи народними депутатами. Приміром, Порошенко готовий грати в певний симбіоз з Медведчуком. Не тому, що він агент Кремля, ні, він ненавидить Кремль. Але конкретні інтереси його політичної сили для нього стоять вище в його особистій шкалі пріоритетів", - заявив Пономарьов.

Він звернув увагу на те, що результатами цієї співпраці стала можливість працювати проросійським телеканалам і інші надані Медведчуку преференції, як, приміром, нафтопровід, на який зараз були накладені санкції.

"Порошенко оцінив, що є політик, з яким йому не ділити виборців, якого легко "демонізувати". Йому було вигідно, щоб Медведчук був і були договорняки", - пояснив Пономарьов.