RU  UA

Це стратегічна зброя: екс-нардеп оцінив ймовірність блокування телеканалу "1+1"

Нещодавно США ввели санкції проти українського бізнесмена Ігоря Коломойського, і в ЗМІ почали говорити про можливі обмежувальні заходи стосовно його телеканалу "1+1". При цьому санкції каналу навряд чи торкнуться, адже для цього повинні бути ознаки порушення законодавства.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів журналіст, політик і нардеп VIII скликання Сергій Лещенко.

"Для застосування санкцій повинні бути хоча б формальні ознаки порушення законодавства в частині фінансування тероризму тощо. У випадку з паном Медведчуком це робити простіше, тому що його зв'язки як з Росією, так і з окупованими територіями ні для кого не є секретом. Навіть якщо є 50/50, то ці 50 завжди можна перевести в 60. Тоді буде перевага в доказах на користь фінансування тероризму", - зазначив він.

За словами Лещенка, Коломойського ніхто не зможе назвати прихильником або "ЛНР-ДНР", або президента РФ Володимира Путіна.

"Він залишається неприйнятним для Росії. Тому формально 1+1 під це не підпадає. Доля Оксани Марченко - 8% - не є достатньою, щоб її трактувати як вирішальний вплив на політику каналу", - додав він.

Також політик вважає, що телеканал "1+1" - це стратегічна зброя.

"Якщо канали Медведчука були тактичною зброєю, то 1+1 - це стратегічна зброя, з огляду на ту частку, яку вони мають на медіа-ринку. Вона дуже велика.

Держава повинна за цим уважно стежити, не втручаючись в редакційну політику. Але коли перетинається межа національної безпеки, держава повинна принаймні не мовчати. Демократія повинна себе захищати, як це сталося в Америці в січні цього року", - завершив він.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Коломойського на весь світ оголосили токсичним, але він ще має стратегічну зброю - Сергій Лещенко.