RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Зеленський і Ердоган підписали спільну декларацію: головні тези

Президент України Володимир Зеленський, який в суботу, 10 квітня, здійснює офіційний візит до Туреччини, провів переговори з турецьким лідером Реджепом Таїпом Ердоганом, які завершилися підписанням спільної декларації.

Візит Зеленського в Туреччину: онлайн і всі подробиці

Про це йдеться в повідомленні прес-служби президента України.

Президенти України і Туреччини підтвердили стратегічне партнерство між країнами. Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Туреччина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України, Анкара ніколи не визнає анексію Криму і висловив підтримку "Кримській платформі".

Туреччина висловила підтримку перспективі членства України в НАТО, зокрема, її намірів отримати найближчим часом План дій щодо членства, а також підтвердила підтримку регіональної співпраці в Чорноморському регіоні з метою забезпечення стабільності та безпеки у рамках двосторонніх та багатосторонніх механізмів, включаючи НАТО.

В ході переговорів сторони також обговорили продовження співпраці в літакобудуванні і обмін технологіями.

Зустріч закінчилася підписанням документів між Україною і Туреччиною. Зокрема, було підписано рамкову угоду про будівництво житла для кримських татар і окремих категорій громадян і програму співпраці в спорті на 2022-2023 роки.

Як повідомляв "Апостроф", раніше стали відомі головні теми переговорів Володимира Зеленського та Реджепа Ердогана під час зустрічі в Туреччині.