RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Лукашенко розповів, хто отримає владу в разі його вбивства: відео

Голова Республіки Білорусь розповів про те, хто отримає владу в разі його вбивства.

Чи ввійде Білорусь до складу Росії - про що домовляться "найлютіші друзі" Путін і Лукашенко.

Про це повідомляє сайт “Белта”.

Голова Республіки Білорусь Олександр Лукашенко заявив, що збирається підписати важливий декрет. За його словами, документ може стати найважливішим за весь час його правління країною. Коли президент говорив з представниками інформаційних агентств, він зазначив, що підписання документа торкнеться внутрішньої ситуації в країні.

Президенту поставили запитання: "Якщо завтра немає президента, ви можете гарантувати, що все буде спокійно?". На це питання глава республіки відповів, що ні, спокійно точно не буде. За його словами, на цей випадок він і збирається поставити підпис під декретом про те, як буде вибудувана влада в країні в разі вбивства президента. Олександр Лукашенко зазначив, що в такому випадку Рада безпеки отримає нові повноваження. Також президент підкреслив, що необхідно буде ввести надзвичайний стан, аж до військового, якщо хтось на кордоні почне "рухатися". Рада безпеки повинна моментально реагувати на це.

"Я повинен все продумати. У нас з'явиться фактично колективний президент у вигляді Ради безпеки. Голова буде, коли немає президента, обов'язки виконує прем'єр-міністр. Однак всі рішення будуть прийматися таємним голосуванням, таким чином ми зможемо уникнути додаткового тиску. Коли будуть призначені президентські вибори, вводити чи не вводити режим надзвичайного стану, як діяти і так далі, все це буде вирішувати Рада безпеки ", - заявив Олександр Лукашенко.


Олександр Лукашенко має намір поправити Конституцію Республіки Білорусь підписаним декретом. Голова республіки заявив про намір замінити прем'єр-міністра в якості виконуючого обов'язки президента на колегіальний орган, в який входить цей же прем'єр-міністр.

Як писав "Апостроф" раніше, співробітники ФСБ Росії затримали в Москві двох громадян Білорусі Юрія Зянковіча і Олександра Федуту, яких звинувачують у підготовці до військового перевороту в Мінську і усунення президента Білорусі Олександра Лукашенка.