RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Росія заявила про висилку дипломатів чотирьох країн: що відбувається

Росія висилає трьох співробітників посольства Словаччини, двох співробітників посольства Литви і по одному співробітнику посольств Латвії і Естонії з Москви у відповідь на висилку цими країнами російських дипломатів на знак підтримки Чехії через скандал з вибухами у Врбетіце.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Повідомляється, що у середу, 28 квітня, до МЗС РФ викликали Посла Словацької Республіки в Росії Л.Регака, Посла Латвії М.Ріекстіньша, Посла Литви Е.Баярунаса і Тимчасового повіреного у справах Естонії П.Рейнтамм Бенно.

В російському закордонному відомстві висловили протест на висилку словацькою стороною трьох співробітників Посольства Росії в Братиславі і у відповідь оголосили трьох співробітників Посольства Словаччини в Москві "persona non grata". Їм наказано до закінчення дні 5 травня 2021 року залишити територію Російської Федерації.

"Рішення словацької влади проявити неправдиву солідарність з Чехією в її провокаційній антиросійській кампанії завдає шкоди традиційно дружнім російсько-словацьким відносинам і конструктивному двосторонньому співробітництву", - заявили у Лаврова.

Також Москва заявила протест через висилку співробітників російських посольств в Литві, Латвії і Естонії.

"Вільнюс, Рига і Таллінн продовжують проводити відкрито ворожий курс відносно нашої країни (РФ - "Апостроф", прикриваючись в даному випадку псевдосолідарністю з огульними діями Чехії щодо Росії", - заявили в МЗС РФ.

У відомстві вирішили вислати з РФ двох співробітників посольства Литви, а також по одному співробітнику посольств Латвії та Естонії.

Як повідомляв "Апостроф", в уряді Російської Федерації, відповідно до указу президента Володимира Путіна, готують список "недружніх країн", в якому, крім США, можуть виявитися Чехія, Польща, країни Балтії і Україна.