RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

У Білому домі розкрили деталі майбутніх переговорів Путіна і Байдена

Президент США Джо Байден хоче обговорити з президентом Росії Володимиром Путіним питання стабілізації двосторонніх відносин Вашингтона і Москви.

Таку заяву 3 травня зробив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільній прес-конференції з главою МЗС Великобританії Домініком Раабе. Трансляція події пройшла в Twitter британського Форін-офісу.

Представник Білого дому зазначив, що якщо Росія вирішить діяти нерозважливо або агресивно, то США будуть застосовувати дзеркальні заходи.

При цьому він зізнався, що у його країни немає прагнення до ескалації.

"Президент Байден вже давно - ще до того, як він став президентом - чітко заявляв, що якщо Росія вирішить діяти нерозважливо або агресивно, ми приймемо дзеркальні заходи. Але ми не прагнемо до ескалації, ми б вважали за краще мати більш стабільні, більш передбачувані відносини. і якщо Росія рухається в цьому напрямку, то і ми теж. і я думаю, що у президента Байдена буде можливість поговорити про це безпосередньо, коли він зустрінеться з президентом Путіним", - сказав глава американської дипломатії.

Нагадаємо, що зустріч президента США Джо Байдена і глави Росії Володимира Путіна відбудеться цього літа в третій країні в Європі.