RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Це найгірший сценарій: Орєшкін розповів, чому Україна становить загрозу для Путіна

Для президента Росії Володимира Путіна існування України стає все більшим і більшим тягарем, тому наша країна має бути готова до максимально недружніх актів з його боку.

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів російський політолог Дмитро Орєшкін.

"Треба чекати максимально недружніх актів з боку Путіна. Тому що для нього існування України стає все більшим і більшим тягарем. Виходить так, що він нічого з нею не може зробити. В його ідеальній картинці світу російський орач або російський воїн повинен був рукавом махнути - і Україна мала зникнути, як ранковий туман. А вона, стерво, не зникає. І наскільки розумію, навіть зміцнюється. І його дико дратує ", - описав ситуацію політолог.

Орєшкін додав, що найгірший сценарій для Путіна - це успішна європеїзована Україна.

"Тому що хоч як крути, а це соплями не замажеш, ганчірочками не завісиш, і якщо у України вийшло, то чому у росіян вийти не може? У нас же домінуючий дискурс великодержавної публіки - "та які українці вояки, вони тільки вареники жерти вміють". Тому для Путіна ніж гострий - будь-який український успіх. Ось це треба розуміти, до цього треба готуватися", - уточнив експерт.

За словами Орєшкіна, Путін піде на все, крім прямого військового вторгнення.

"Тому що якщо він ще й пряме військове вторгнення програє - а є така ненульова ймовірність - тут йому точно кирдик. Напасти, я думаю, він не зможе. А максимально зіпсувати українське життя - це буде зроблено обов'язково. І всюди, де можна наступити на українську мозоль, буде наступлено і кілька разів поспіль. У тому числі - і в якості відповіді за кума ", - резюмував політолог.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": У Путіна ще не придумали, як реагувати на те, що його кума образили - Дмитро Орєшкін.