RU  UA

Закон про олігархів: екс-нардеп розкрив справжню ціль ініціативи Зеленського

Анонсований президентом України Володимиром Зеленським проект закону про деолігархізацію є намаганням влади встановити контроль над телеканалами, що працюють в Україні.

Про це у програмі Роксани Руно "Всьо по бєспрєдєлу" на Апостроф ТV розповів український політик, громадський діяч, позафракційний народний депутат України VIII скликання Борислав Береза.

"Закон "Про олігархів" - це насправді закон про медіарейдерство. У Зеленського немає власних потужних медіаресурсів, які у всіх інших (політиків - "Апостроф"). Йому не подобається критика і її він хоче позбутися. Тому зараз у Зеленського виписують закон, згідно яким ці люди не можуть мати контроль над телеканалами. В Україні це може знищити свободу слова, як це сталося колись в Росії, коли Путін зачистив опозиційні медіа і створив масштабні федеральні телеканали", - заявив Береза.

Разом з цим, він звернув увагу на те, що через "закон про олігархів" власників телеканалів будуть примушувати позбутися від них, однак ці ж канали купить хтось інший.

"Купити ці телеканали зможуть ті, про кого скажуть, що це доброчесна людина, а визначати цю доброчесність будуть люди, близькі до Зеленського. Хто купить ці телеканали? В "95 кварталі" ще вистачає водіїв і секретарок. Насправді цей закон не проти олігархів, а про боротьбу за контроль над медіа. Він покликаний не побороти олігархів як явище, а лише встановити для Зеленського контроль над медіаресурсами, що дуже важливо для його другого походу в президенти", - резюмував Береза.