RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

США дуже сподіваються: американський дипломат розповіла, що стоїть за відмовою від санкцій проти Росії

У США чекають парламентських виборів в Німеччині цієї осені і розраховують, що "Зелені" "посунуть" підприємців і відмовляться від будівництва "Північного потоку-2".

Таку думку в розмові з "Апострофом" висловила колишня радниця американського президента Джорджа Буша-молодшого і дипломат Держдепу США з часів президентства Рональда Рейгана Дебра Кейган.

За її словами, глава Білого дому Джо Байден не стільки відмовився вводити санкції проти Росії, скільки переклав рішення на Німеччину.

"Я б не сказала, що він відмовився. Він сказав, що приймати рішення повинна Німеччина. І мені це здається дуже смішним. Тому що це фактично "операція під фальшивим прапором" (falseflag - спроба приховати свою відповідальність за дії, перекласти відповідальність або провину на інших, - "Апостроф") ", - зазначила Кейган.

Вона наголосила, що в США сподіваються на майбутні парламентські вибори в Німеччині цієї осені.

"Якщо зараз керуючий Союз ХДС / ХСС і виграє, їм доведеться формувати коаліцію. І цілком можливо, що це будуть німецькі "Зелені" - це дуже цікава пронатівська, екологічна, проукраїнська та антиросійська партія. І в США розраховують, що "Зелені" "посунуть" підприємців і відмовляться від будівництва "Північного потоку-2" по території Німеччини", - пояснила вона.

При цьому Німеччина може заробити дуже великі суми грошей на цьому трубопроводі, оскільки вона буде контрольним пунктом.

"І "посунути" підприємців буде важко, тому що саме вони - люди, які приймають рішення по цьому газопроводу і зароблять на ньому гроші", - констатувала Кейган.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Військова допомога Україні буде збільшуватися - американський дипломат Дебра Кейган.