RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

Санкції проти Фірташа вигідні владі: експерт вказав на важливу деталь

Багатства олігарха Дмитра Фірташа цікавлять його недругів, конкурентів і Банкову. Прогнози про можливе введення санкцій проти "віденського в'язня" звучали вже давно.

Про це заявив "Апострофу" політичний аналітик Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

Деолігархізація на марші: хто підказав Банковій "розкуркулити" Фірташа

"Владі зручно бити по Фірташу, у нього проблеми в США. Крім того, він явно вписується в розрекламовану деолігархізацію і боротьбу з корупцією. Мабуть, у свій час Банкова намагалася реанімувати кримінальні справи по Фірташу по "РосУкрЕнерго" і банку "Надра", але невдало - тому вирішили піти шляхом санкцій ", - говорить Петренко.

У той же час, політичний експерт Віктор Небоженко вважає, що для Зеленського, який піде на другий президентський термін, важливо ослаблення або навіть відсутність конкурентів.

"Крім великих грошей, якихось реформ, хаотичних рухів Зеленському дуже важливий контроль ... Він не вінницький, не одеський, не київський і не львівський. Він - скоріше зі сходу України, і йому дуже важливо, щоб там для нього були мінімальні конкуренти. А Фірташ, як ми знаємо, фінансує ОПЗЖ. І не треба забувати, що один з найбільш комунікативних олігархів - це не вічно усміхнений Коломойський, а Ахметов, який знаходиться в виразно напружених відносинах з Фірташем. Тому проблеми Фірташа - це маленька перемога Ахметова ", - говорить Небоженко, додаючи, що якщо Фірташ зрозуміє, що від нього вимагають і зменшить фінансування ОПЗЖ, то на сході України відбудеться перерозподіл політичного впливу.

Як повідомляв "Апостроф", президент Володимир Зеленський у четвер, 24 червня, своїм указом ввів в дію санкції РНБО проти бізнесмена Павла Фукса і олігарха Дмитра Фірташа.