RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Некомпетентна влада проти втомленого суспільства: що може викликати масові протести українців

Багато води вже витекло з тих пір, як Володимир Зеленський офіційно вступив на посаду президента України. Під час своєї передвиборчої кампанії він зробив безліч гучних передвиборних обіцянок. Серед них можна виділити декілька основних, таких як мир на Донбасі і "посадки" головних корупціонерів країни. Однак, зараз можна констатувати, що за весь цей час, за великим рахунком, не було виконано нічого. Всі обіцянки були відкладені на другий план, а основні проблеми нашої держави не були вирішені і навіть посилилися до страхітливих масштабів.

Це закономірно викликало гнів чи не у всього суспільства, що належить до всіх політичних таборів без винятку. Багато експертів пророкують українській політиці "спекотну осінь", аж до дострокових парламентських і навіть президентських виборів. У тому, що може до цього призвести, розбирався портал "Апостроф".

Як зазначають спостерігачі, "зеленій команді" хочеться керувати державою без оглядки на інші політичні групи, але вони не знають, що робити з глобальними проблемами: війною, корупцією, бідністю і тарифами.

"Влада звикла діяти в стилі" вічного експромту "і красивої картинки. Але експромти не можуть тривати нескінченно. Вони (Офіс президента -" Апостроф ") в розгубленості, тому що не знають, як управляти країною і економікою далі." Зверху "не здатні вирішувати глобальні проблеми, а "знизу" з боку суспільства - накопичується втома. Будь ексцес може стати тригером дестабілізації. Це можуть бути тарифи, невдалі політичні рішення або "Врадіївка №2" - інцидент за участю силовиків, який спровокує протести", - сказав "Апострофу" політичний експерт, керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

У Володимира Зеленського є можливість "вирулити" з ситуації. За умови, якщо глава держави кардинально перегляне кадрову політику в ОП, а також перестане довіряти штатним "фахівцям", які захищають його від незручною інформації. Інакше вони, затягнувши президента на дострокові вибори, приведуть Зеленського до поразки.

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Спекотна осінь" і тарифний популізм влади: чого боїться Зеленський".