RU  UA

Спецоперація по "вагнерівцям": генерал СБУ звернув увагу на два ключові моменти

Американський CNN опублікував матеріал про "вагнергейт", чим викликав неоднозначну реакцію та багато питань.

Про це в ефірі Апостроф Live на телеканалі Апостроф TV відповів генерал-майор запасу СБУ, заступник голови СБУ в 2014-2015 роках Віктор Ягун.

"Мене цікавлять дві речі. Чому інформація про цю спецоперацію вперше з'явилася в "Комсомольской правде в Україні" - газеті, котра жодним чином не відноситься до українських ЗМІ? Друге - це автор матеріалу в CNN. Це досить цікавий американський журналіст Метью Ченс. Він вакцинувалася в Росії "Спутніком V". Він також підтримував Росію в Грузії, виправдовуючи дії росіян в Беслані, тощо. Тобто у нього своєрідний бекграунд. А все, що розповідалося в матеріалі CNN, нічого нового не дало. Якщо ми всі розуміємо, що спецоперація проводилася під керівництвом СБУ, то чому ж тоді напередодні її коментували розвідники? Я розумію, що для деяких журналістів розвідка і контррозвідка - це приблизно одне й те саме. Але насправді це різні речі. Тобто для мене, як для фахівця - тут дуже багато питань", - заявив Віктор Ягун.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофу": Мені не подобається, коли в справі з "вагнерівцями" розкрили роботу спецслужб - генерал СБУ