RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Сумне та убоге видовище: в Росії спрогнозували майбутній склад Держдуми

У Росії 17-19 вересня відбудуться вибори до Державної думи, які пройдуть на тлі катастрофічного падіння рейтингу партії влади "Єдина Росія". Всього в них візьмуть участь 14 партій, але "несистемна опозиція" залишилася за бортом.

Про це йдеться в матеріалі "Апострофа".

Серед 14 заявлених на вибори партій - три нових проекти, орієнтованих на Кремль: "Нові люди" (право-ліберальна "системна" партія), "Зелена альтернатива" і КПФС політолога, колишнього "єдинороса" Костянтина Рикова і скандального журналіста Максима Шевченка, що до недавнього часу представляв КПРФ.

Цілком очікувано "несистемна опозиція", в тому числі, партія Олексія Навального, до виборів допущена не була. За словами російського опозиційного політика Дмитра Гудкова, російські вибори зачищені від реальних політичних опонентів, від усіх, хто критикував владу, хотів або хоче брати участь в політиці.

"Я вже не кажу про Олексія Навального і його партію. Видушили з політики всі яскраві фігури - когось змусили емігрувати, когось посадили, як Андрія Пивоварова, когось вигнали ще раніше, як мене. Ці вибори заздалегідь сфальсифіковані бо відображатимуть не політичні вподобання росіян, а вподобання правлячого клану в Кремлі ", - пояснив Гудков.

За його словами, в результаті російський парламент нового скликання буде представляти із себе абсолютно сумне й убоге видовище і навряд чи буде користуватися підтримкою у народу.

Детальніше читайте в матеріалі "Апострофа": Рятуй "Єдину Росію": як Путін використовує Україну на виборах в Думу.