RU  UA

Залякування або замах на Шефіра: екс-прокурор пояснив, чому не можна зациклюватися на озвучених мотивах і версіях

Обстріл машини Сергія Шефіра, першого помічника президента Володимира Зеленського, не може бути залякуванням, це, скоріш за все, реальний замах на вбивство.

Про це в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV сказав заступник генерального прокурора України в 2014-2015 роках Олексій Баганець.

"Говорити про залякування не варто. Хто б у машині не їхав - посадова особа або просто громадянин - по цій автівці були зроблені конкретні постріли, причому прицільні, з вогнепальної зброї. Тому, звичайно, тут мова йде тільки про замах", - коментує подію екс-заступник генпрокурора.

Він також вважає, що особистість людини, на яку такий замах вчинили, не важлива, тому правоохоронці повинні говорити не про виклик системі, а про вчинення особливо тяжкого злочину. Зациклювання на одній версії, крім усього іншого, демонструє обмеженість тих, хто думає тільки про одну можливу версію.

не зовсім поділяю точку зору, яка в основному обговорюється в ЗМІ про те, що це кримінальний злочин скоєно винятково з політичних мотивів, щоб помститися або залякати президента. Слідчим і прокурорам треба говорити не про виклик системі, а про те, що скоєно зухвалий злочин. Тим паче, особливо тяжкий злочин, пов'язаний з посяганням на життя людини, хто б в тій машині не сидів. І зовсім не достатньо обговорювати мотиви і версії скоєння злочину, зосереджуючись лише на фігурі першого помічника президента. Це говорить про обмеженість тих людей, які висловлюють таку точку зору, тому що будь-який слідчий, який закінчив вищий юридичний навчальний заклад, знає, що коли скоюється злочин, треба розглядати всі версії ", - додає Олексій Баганець.


Раніше "Апостроф" писав, що МВС розкрили нові подробиці замаху на Шефіра.