RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Квіти, селфі і "поцілунки" в маску: як Разумкова в Раді привітали з днем ​​народження, фото

Народного депутата України, колишнього голову Верховної Ради і екс-лідера партії "Слуга народу" Дмитра Разумкова привітали в сесійній залі з днем народження.

Про це повідомляє парламентський кореспондент сайту "Апостроф" Роман Пєтушков.

Зокрема, Разумкова привітали зі святом нардеп, член депутатської групи "Довіра" Сергій Шахов і нардеп від "Опозиційною платформи - За життя" Наталія Королевська. Вони вручили йому квіти і зробили з ним селфі - Королівська навіть обнялась з ним.

Фото: Апостроф / Роман Пєтушков

Фото: Апостроф / Роман Пєтушков

Фото: Апостроф / Роман Пєтушков

Сьогодні Дмитру Разумкову виповнилося 38 років. Він народився 1983 року в Бердичеві Житомирської області, його батько - Олександр Разумков (1959-1999), колишній перший помічник Президента України Леоніда Кучми. З 1997 по 1999 рік був заступником Секретаря Ради національної безпеки і оборони України, його іменем названо Український центр економічних і політичних досліджень.

Матір'ю Разумкова є Наталія Кудря (р.1959), актриса Національного академічного театру російської драми ім. Лесі Українки, Народна артистка України. Дмитро в період з 1990 по 1998 рр. навчався в Бердичівській загальноосвітній школі № 3, після чого переїхав до Києва.

З 1998 по 2001 рр. він навчався в Київському ліцеї № 38 імені Валерія Молчанова, а в 2007 році з відзнакою закінчив Інститут міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка за спеціальністю "Міжнародні економічні відносини". У 2011 році з відзнакою закінчив Національний університет державної податкової служби України за спеціальністю "Правознавство".

З 2007 року працював на державній службі і в комерційному секторі, був директором і керуючим партнером консалтингової компанії Ukrainian Politconsulting Group (2015-2019), а під час виборів Президента України 2019 року було головним радником і спікером штабу Володимира Зеленського. У травні того ж року очолив партію "Слуга народу", а пізніше був обраний до Верховної Ради і очолював її до 7 жовтня 2021 року.

Дмитро Разумков одружений з Юлією Чайкою, дочкою екс-мера Миколаєва Володимира Чайки. Пара виховує двох синів - Олександра та Олексія.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Дмитро Разумков, ймовірно, роздумує про те, щоб балотуватися на наступні президентські вибори.