RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Скандал з розвідкою Путіна при місії в НАТО: Росія зробила крок у відповідь

Росія призупиняє роботу свого постійного представництва при Північноатлантичному альянсі, а також структур НАТО в Москві.

Про це повідомив глава МЗС РФ Сергій Лавров на пресконференції, яка відбулася в понеділок, 18 жовтня.

"У відповідь на дії НАТО ми припиняємо роботу свого постійного представництва при НАТО, в тому числі роботу головного військового представника. Напевно, з 1 листопада, або це займе ще кілька днів", - сказав він.

Лавров додав, що також буде призупинено роботу військової місії зв'язку НАТО в Москві - вже з 1 листопада відкликається акредитація її співробітників. Крім того, припиняється діяльність інформаційного бюро Альянсу в російській столиці, яке працює при посольстві Королівства Бельгії.

У разі виникнення будь-яких екстрених питань, міністр закордонних справ РФ запропонував НАТО звертатися до російського посла в Бельгії, який забезпечує двосторонні відносини.

За словами Лаврова, 6 жовтня Альянс повідомив про своє рішення відкликати з 1 листопада акредитацію у восьми співробітників постпредства Росії при НАТО і скоротити загальну чисельність складу цього представництва до десяти осіб, включаючи адміністративно-технічний персонал.

Генеральний секретар НАТО пояснив рішення організації тим, що вісім членів російської місії були співробітниками розвідслужб, які працювали під прикриттям.

Раніше ми писали, що у Путіна назвали вступ України в НАТО "найгіршим сценарієм" і пригрозили відповідними заходами.