RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Падіння рейтингу Зеленського: чи буде Разумков псувати нерви президенту

Разумков вже встиг зіпсувати рейтинг Зеленському та теоретично може продовжити в тому ж дусі.

Про це "Апострофу" розповів політичний експерт Міжнародного центру перспективних досліджень Ігор Петренко.

Рейтинг Дмитра Разумкова, за результатами опитування КМІС, виріс з 3,1% у травні- на початку червня до 7,1% зараз. Через те, що вони з Володимиром Зеленським "грають на одному електоральному полі", стає ясно, що ці відсотки він забрав саме у нинішнього президента.

У той же час, не можна робити висновки по одному соцопитуванню. Скоро з'являться ще соціологія "Рейтингу", Інституту Разумкова і, можливо, Інституту майбутнього - тоді вже можна буде точно судити щодо рейтингів політиків.

"Чи буде Разумков і надалі псувати нерви Зеленському? Теоретично - може. Але ми вже зараз бачимо, що він змінює свою риторику, відчуваючи, що у нього можуть забрати мандат. Також він продовжує нагнітати ситуацію "деолігархічного" закону - каже, що його повинен підписати саме він, але такі заяви суперечать положенням Конституції", - говорить Ігор Петренко.

Експерт також вважає, що у Разумкова може відбутися зміна політичних поглядів, коли він створить свою партію.

"Якщо він буде розвивати свою партійну структуру, у нього будуть надійні спонсори, які готові грати "в довгу", то Разумков буде грати на полі і "Слуги народу", і президента. Але коли він почне політичну діяльність більш активно, тоді може статися суміщення - можливо, "вліво", на Юлію Володимирівну (Тимошенко - "Апостроф") менш імовірно, що "вправо". Швидше за все, він піде на Південь і Схід - там, де ОПЗЖ і Бойко", - додає Ігор Петренко.

Читайте матеріал повністю: Мінус 9: що допоможе Зеленському підняти рейтинг.