RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Крим – це Україна: на кліматичному саміті окупантів поставили на місце

У неділю, 31 жовтня, в Глазго (Шотландія) з хвилини мовчання в пам'ять про жертв пандемії COVID-19 почалася конференція ООН зі зміни клімату. На саміті спливла тема окупації Росією українського Криму.

Про це з місця події повідомив шеф-редактор телеканалів "Дім" та UA Олексій Мацука.

Мацука пояснив, що на саміт приїжджають представники російської делегації. Росія регулярно включає окупований нею Крим у свої звіти щодо викидів парникових газів. Що є спробою легімітизувати анексію півострова.

Через це на відкритті пленарного засідання між Україною та Росією сталася пікіровка. Україну підтримали партнери з ЄС, Канади та США. Радник-посланник посольства України у Королівстві Іспанія Дмитро Матющенко нагадав, що під час попередньої сесії українська делегація висловила стурбованість включенням Криму до російських звітів.

"На жаль, незважаючи на запевнення, які ми отримали з секретаріату, це питання так і не було вирішено. Ряд документів Російської Федерації включає інформацію про викиди та видалення парникових газів на тимчасово окупованій Росією території Автономної Республіки Крим та Севастополя", - сказав він.

Матющенко нагадав присутнім про параграф 6 резолюції Генасамблеї ООН "Територіальна цілісність України" 68/262 від 27 березня 2014 року, яка закликає всі держави, міжнародні організації та спеціалізовані установи не визнавати будь-які зміни статусу Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Як повідомляв "Апостроф", раніше США засудили Російську Федерацію за проведення незаконного перепису населення в окупованому Криму.