RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Зеленський змінив тимчасового керівника української делегації у ТКГ

Президент України Володимир Зеленський підписав указ, згідно з яким тимчасово виконання обов'язків першого заступника голови делегації України для участі в ТКГ покладені на Андрія Костіна.

Відповідний указ опубліковано на сайті президента.

"Тимчасово покласти виконання обов'язків першого заступника глави делегації України для участі у Тристоронній контактній групі на Костіна Андрія Євгеновича – члена делегації, представника України у робочій групі з політичних питань", – йдеться у тексті указу.

Цим самим указом Зеленський вивів зі складу делегації України для участі у Тристоронній контактній групі Олексія Резнікова, звільнивши його від виконання обов'язків першого заступника голови делегації.

Своєю чергою новий міністр оборони України Олексій Резніков в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" заявив, що Україні потрібно шукати нові формати для врегулювання на Донбасі. Ймовірно, йдеться про розширення Нормандського формату шляхом введення до нього представників США.

Резніков додав, що Костін очолюватиме ТКГ, поки голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук, який переніс операцію на серці, проходить реабілітацію в Німеччині.

"... він теж дипломат, поки Леонід Макарович одужує, очолюватиме нашу делегацію Костін", - сказав він.

Зазначимо, Андрій Костін – голова комітету Верховної Ради України з питань правової політики.

Як повідомляв "Апостроф", Олексій Резніков заявляв, що візьме курс на підвищення обороноздатності України - це, за його словами, необхідно для повернення Криму і ОРДЛО до складу країни.