RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

2 травня

Всі новини

Загроза нового вторгнення в Україну: Франція та Німеччина пригрозили Росії

За підсумками зустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою в Брюсселі, глави МЗС Німеччини та Франції зробили спільну заяву, в якій підтвердили, що на Росію чекають серйозні наслідки в разі нової спроби підриву територіальної цілісності України.

Про це Хайко Маас та Жан-Ів Ле Дріан повідомили у своїй заяві 15 листопада.

"На тлі відновлення занепокоєння з приводу переміщення російських військ та техніки поблизу України ми закликаємо Росію зайняти стриману позицію та надати прозору інформацію про свої військові дії. Будь-яка нова спроба підірвати територіальну цілісність України матиме серйозні наслідки", - зазначили вони.

Водночас, глави МЗС Німеччини та Франції закликали Україну зберігати стриманість. Вони нагадали, що своєю стриманою позицією Україна зробила значний внесок у деескалацію ситуації під час весняного загострення, незважаючи на агресивну риторику Росії та відмову надати прозору інформацію відповідно до своїх міжнародних зобов'язань.

"Ми також розділили стурбованість з приводу погіршення гуманітарної ситуації та ситуації з безпекою на Донбасі. Ми закликали Україну продовжувати повне виконання Мінських домовленостей та зберігати свою повну участь в обговореннях, що проводяться у Нормандському форматі", - йдеться у заяві.

Міністри також висловили готовність до зустрічей та конструктивного діалогу.

"Ми повторно закликаємо Росію зробити те саме для досягнення міцного миру на Донбасі ", - резюмували Хайко Маас та Жан-Ів Ле Дріан.

Як повідомляв "Апостроф", Росія стягує до кордонів України військових та перекидає танки. За даними спецслужб західних країн, висока ймовірність спроб РФ дестабілізувати ситуацію в нашій країні найближчої зими, в тому числі і військовими методами.