RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Нардепи зможуть голосувати з бункера та пляжу? Стефанчук назвав причину

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук заявив, що у разі небезпечної ситуації розробляється законопроєкт, який дпоможе депутатам голосувати дистанційно, щоб не втратити керованість у страні. Відповідний проєкт закону хочуть внести після Нового Року.

Про це він повідомив в етері телеканала "Інтер".

"У разі небезпеки, чи коронавірусної хвороби, чи агресії з боку Росії, мати не втрачений парламент. Ми продовжуємо зараз роботу над цим законопроєктом, і думаю він буде внесений після Нового року. Аби ми мали запобіжник і не втратили керованість у державі", - розповів спікер Верховної Ради.

За словами Стефанчука, він два роки тому намагався запровадити дистанційне голосування у Раді, але таку систему тоді не підтримали.

"Я нещодавно повернувся з Польщі і мені образливо було, що та ідея, з якою я звернувся до народних депутатів ще два роки тому, була не сприйнята, а сьогодні всі парламенти Європи мають міксовану систему голосування", - зазначив голова ВР.

Раніше "Апостроф" розповідав, у Верховній Раді монобільшість не може набрати необхідної кількості голосів для прийняття рішень, тому сформувалася коаліція із "Слуги народу" та кількох олігархічних фракцій.

Також нагадаємо, 18 листопада у Верховній Раді спалахнув пульт для голосування на місці народного депутата від "Слуги народу" Артема Нагаєвського.