RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

У Путіна готові розмовляти із Зеленським, але назвали "заборонену" тему

У Кремлі заявили про готовність обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським двосторонні відносини держав, але при цьому озвучили свою умову.

Про це повідомляє російський "Інтерфакс".

В ефірі програми "Москва. Кремль. Путін" прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що очільник Кремля готовий обговорювати із Зеленським питання двосторонніх російсько-українських відносин, але виключив обговорення теми війни на Донбасі.

"Питання врегулювання - питання не до Путіна. Путін каже, що, якщо ви хочете спілкуватися, давайте поговоримо про двосторонні відносини", - заявив Пєсков.

На питання, чи може Зеленський приїхати на зустріч глав держав СНД, яка наступного тижня пройде у Санкт-Петербурзі, він розсміявся.

"Безумовно, Зеленський може приїхати, але я не думаю, що він це зробить", – відповів Пєсков. Він додав, що формально президент України так вчинити міг би, оскільки країна "має відношення до СНД".

Тим часом, варто зазначити, що Україна не підписала Статут Співдружності Незалежних Держав і не ратифікувала його - наша країна підписала та ратифікувала Угоду про створення СНД. Таким чином Україна, будучи країною-засновником СНД, формально членом цієї організації не була.

Раніше Дмитро Пєсков заявляв, що у відносинах між Україною і Росією настав період деградації.