RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

У США несподівано побачили небезпеку у санкціях проти "Північного потоку-2"

До 14 січня в Сенаті США, за пропозицією республіканця Теда Круза, має відбутися голосування за закон, який передбачає санкції проти російського газопроводу "Північний потік-2". Однак у Держдепі заявили, що такі заходи можуть підірвати "об'єднаний фронт" протидії Росії.

Про це пише Reuters.

Представник Держдепу Нед Прайс висловив думку, що запровадження санкцій проти "Північного потоку-2" може негативно вплинути на готовність європейських країн захищати Україну від російської агресії.

"Наше занепокоєння полягає в тому, що у разі ухвалення цього закону він лише підірве єдність наших європейських союзників у вирішальний момент, коли нам потрібно виступити єдиним фронтом у відповідь на російську загрозу Україні", - зазначив він під час брифінгу.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен назвав російський газопровід "Північний потік - 2" одним із основних важелів впливу на керівництво РФ у захисті України від російської агресії.

Днями заступник глави МЗС РФ Олександр Панкін заявив, що сертифікація "Північного потоку-2" може затягтися до літа. Також його запуску можуть завадити нові санкції США, які він назвав "американською кувалдою" та "підступами".