RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Може налякати Банкову: експерт пояснив позицію нового посла США в Україні

Новий посол США в Україні Бріджит Брінк, яка буде дослухатися нашого громадянського сектору, може налякати Офіс президента своєю активною позицією.

Про це у коментарі сайту "Апостроф" розповів політолог Віталій Кулик.

За його словами, нова пані посол має широкий спектр контактів із різними країнами пострадянського простору, у тому числі контакти по лінії Держдепу з нашими "соросятами".

"Я не думаю, що вона використовуватиме таку тактику (підігравання опозиції, як у Грузії) в Україні, але те, що вона буде центром сили – це очевидно", - припустив політичний експерт і додав, що серйозних конфліктів між послом та Банковою буде не повинно.

Він нагадав, що колишні посли США втручалися, впливали і просували позицію своєї країни в Україні, і висловлювали своє побоювання щодо тих чи інших дій, проте це зараз робить і Держдеп загалом.

"Адже Блінкен прямо говорить і про САП, і про рішення ДБР, і про судову реформу. Тому посол просто артикулюватиме жорсткіше і триматиме руку на пульсі щодо тих зобов'язань, які Київ брав на себе", - підсумував Кулик.

Більше думок експертів читайте на "Апострофі" у статті: Не минуло й три роки: що відомо про майбутнього посла США в Україні