RU  UA

Не на кордоні, а всередині України: які причини можуть спровокувати вторгнення РФ

Імовірність повномасштабної війни все ще зберігається, проте основну небезпеку несе не ситуація на кордонах нашої країни, а всередині неї.

Таку думку в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV висловив директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння, автор та ведучий програми Security talks Валентин Бадрак.

Внутрішньополітичні теми відволікають українців від вирішення питання безпеки.

"Більше того, я особисто вважаю, що найбільш потенційно небезпечна ділянка, яка може спровокувати вторгнення Путіна, не на кордонах України, а якраз усередині України. Тому що будь-які заворушення, будь-які масові виступи, будь-які проблеми, пов'язані з протистоянням влади, якихось парамілітарних груп чи чогось такого може бути поштовхом для дуже серйозних негативних наслідків", - зазначив він.

Він додав, що активне невдоволення владою негативно впливає на позицію України.

"Будь-який негатив, пов'язаний з українською владою, аналізується, приправляється та негативно впливає на сприйняття України, зокрема, і на міжнародному рівні", - сказав Валентин Бадрак.

Детальніше читайте у матеріалі "Апострофа": Путіна лякають сотні тисяч українців, які готові взятися до зброї - Валентин Бадрак.