RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Продавав "цеглину війни": чим для Путіна обернулася загроза нападу на Україну

Погрожуючи напасти на Україну і вимагаючи якихось "гарантій" від НАТО, президент РФ Володимир Путін поводиться, немов рекетир з підворіття, який "продає" цеглину, тобто міжнародну напруженість.

Про це відомий російський соціолог, експерт із соціології інтернету та розвитку соцмереж Ігор Ейдман пише на своїй сторінці у Facebook.

На його думку, створена Путіним загроза обернулася проти нього самого, а "цеглина війни", яку ніхто не купив, "стане розпеченою, обпалить йому руки і впаде на ногу".

Соціолог цитує американського професора Ігоря Айзенберга, який уважно аналізує ситуацію в Росії і вважає, що Путін усіма своїми діями останніми місяцями досягає результатів, прямо протилежних тим, яких прагне.

  • Хотів, щоб країни НАТО не постачали Україні зброю – Україна отримує її у безпрецедентних досі кількостях.
  • Хотів розколоти Захід – у своїх рішеннях США, країни ЄС, G7, НАТО єдині як ніколи.
  • Хотів менше сил НАТО біля кордонів Росії – додаткові американські війська перекидаються до Польщі та Румунії.
  • Хотів скасувати санкції проти Росії - але добився того, що Сенат перебуває на завершальній стадії розробки нового законопроекту, яким буде передбачено нові, дуже жорсткі санкції. Російська економічна та фінансова системи будуть відрізані від усього світу у разі, якщо Росія піде шляхом війни.

"Схоже, що невдаху-рекетира самого змусять заплатити за міжнародну напруженість, яку він хотів дорого продати своїм західним "партнерам", - резюмував Ігор Ейдман.

Раніше "Апостроф" писав, що екс-офіцер Генштабу ЗС РФ пояснив, що чекає росіян під час вторгнення в Україну.