RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Як забезпечити безпеку своєї сім'ї на випадок вторгнення Росії: генерал дав поради

Незважаючи на заяви Росії про відведення своїх військ від державних кордонів України, українська армія продовжує готуватися до можливого наступу з боку РФ.

Про те, як пересічним українцям готуватися до можливої агресії та що робити під час мобілізації, в ефірі Апостроф Live на Апостроф TV розповів генерал-лейтенант, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко.

Так, він зазначив, що у разі критичної ситуації важливо, щоб обов'язки між членами сім'ї були чітко розподілені та кожен знав свою роль.

"Я думаю, що до цього потрібно підходити комплексно. Слід зібрати членів своєї сім'ї та визначити, хто, де і як діятиме у різних ситуаціях. І це стосується і поточного часу, і ситуації, яка може бути і гіршою, тобто якщо все ж таки напад відбудеться. Зробити запаси їжі, води, палива для авто, якщо воно є, скласти документи та гроші”, - розповів генерал-лейтенант.

Однак, на його думку, не потрібно зациклюватися на ситуації – слід займатися своїми справами та, по можливості, приділити увагу суспільно-корисній діяльності.

“Після обговорення потрібно займатися і своєю роботою, а ті, хто має можливість, можуть брати участь у можливій обороні нашої держави. Ви знаєте, що надано такі можливості відповідно до закону "Про національний опір". Це можна вирішувати у територіальній обороні або безпосередньо стати військовим чи резервістом територіальної оборони. Або ж стати учасником добровольчих формувань, до яких можна вступити навіть чоловікам та жінкам після 60 років, якщо в тебе є досвід та бажання бути корисним в обороні своєї держави”, - заявив Ігор Романенко.

Він додав, що на сьогоднішній день важливо зуміти пристосуватися до ситуації та навчитися жити за наявних умов.

“Плани доведеться щодня коригувати. На жаль, така ситуація, але якщо це робити з розумом і виважено, можна просуватися вперед і забезпечити безпеку своєї сім'ї. А це означає забезпечити безпеку нашої держави загалом”, - резюмував військовий.

Більше читайте у матеріалі "Апострофа": Напад Росії не відбудеться найближчими днями - український генерал