RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Майстер плести павутину обману: західні ЗМІ заявили про програш Путіна

Президент РФ, єдина людина, яка знає правду про мету створення загострення на Донбасі, перебуває у відчаї і всіма силами намагається повернути собі контроль над тим, що відбувається.

Таку думку про політичну ситуацію навколо України висловив британський журналіст та колишній спічрайтер прем'єр-міністра Девіда Кемерон Ян Біррел у своїй статті на Daily Mail.

Так, він вважає, що Володимир Путін – майстер плести павутину обману, яка "за допомогою добре змазаної пропагандистської машини заманює в пастку не лише його власний народ, а й багатьох західних політиків та мешканців" . А його агресивні дії можуть поставити Європу на межу нової війни.

Біррел зазначає, що розмови з боку Кремля про нібито "геноцид, який відбувається на Сході України", ведуться не просто так.

"Тим самим російський президент намагається виправдати свою військову присутність біля кордонів України, звинувачуючи українців у нібито звірствах проти російськомовного населення Донбасу", – сказав він.

Також, журналіст задається питанням: "Чому президент Росії з усіма своїми переповненими банківськими рахунками, яхтами та палацами після 22 років перебування при владі, кидає кістки зараз у цій потенційно катастрофічній грі? Відповідь проста. Він у відчаї".

На думку Біррела, глава Кремля розуміє, що програє, внаслідок чого може стати небезпечнішим і готовим піти на будь-які дії.

"Саме це робить його таким небезпечним, як щура, загнаного у кут, який гарчить та шукає ознаки слабкості у своїх ворогів", - додав він.

Як приклад, автор матеріалу зазначив, що “Путіну так і не вдалося досягти своїх бажаних цілей – розвалити НАТО, підірвати демократію в Європі, вбити клини розбрату між західними країнами, повернути собі контроль над втраченими землями радянської імперії та відновити статус Росії як наддержави”.

Також журналіст додав, що, на його думку, виграти цю війну президентові РФ не вдасться, оскільки Захід розуміє його справжні наміри.

Раніше міністр оборони Олексій Рєзніков закликав українців не вірити поширеним російським фейкам щодо наступу ЗСУ на Донбас і наголосив на бажанні України якнайшвидшого настання миру на сході країни.